Mål blodtrykket ditt hos Apotek 1

Usikker på hva blodtrykket ditt er, eller er du bare nysgjerrig? Nå kan du raskt og enkelt få målt blodtrykket ditt i utvalgte Apotek 1.

Mål blodtrykket ditt hos Apotek 1

Det antas at over 1 million nordmenn har høyt blodtrykk. Forhøyet blodtrykk er ikke en sykdom i seg selv, men er forbundet med økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresykdom.

Hvem kan måle blodtrykket sitt?

Alle som ønsker det kan få målt blodtrykket sitt hos Apotek 1. Personer som kan ha særlig interesse i å måle blodtrykket er:

  • Personer som bruker medisiner mot høyt blodtrykk
  • Kvinner som bruker eller skal begynne på hormonelle prevensjonsmidler (som p-piller og tilsvarende)
Nå tilbyr Apotek 1 på Eiksmarka Senter blodtrykksmåling, både som drop-in og ved timebestilling for de som ønsker det. Time kan bestilles på nett HER. Hvis du velger drop-in må noe ventetid påregnes, avhengig av hvor travelt det er på apoteket.

Blodtrykksmåling på 1-2-3!

  1. Kom på drop-in i apoteket eller bestill time på apotek1.no. Når du ankommer apoteket bør du informere personalet om at du ønsker eller har bestilt time til blodtrykksmåling.

  2. Når det er din tur blir du tatt med inn på eget skjermet rom. Hvis du går med genser eller jakke må du ta av deg dette, da målingen gjøres på overarmen.

  3. Blodtrykket ditt måles tre ganger av kvalifisert helsepersonell. Gjennomsnittet av de to siste målingene dine noteres ned til deg. Når målingen er ferdig får du med deg resultatet på en egen brosjyre. Du vil også motta råd og kan stille spørsmål som blir besvart av apotekmedarbeideren som utfører målingen.

Pris: 100,-

Aldersgrense: 16 år

Blodtrykket ditt kan variere i løpet av dagen, avhengig av hva du gjør og hva du spiser eller drikker. Eksempler på faktorer som kan påvirke blodtrykksmålinger er kaffe, røyk, snus og trening. Vi anbefaler generelt at du unngår slike aktiviteter minst 30-60 minutter før du kommer og måler blodtrykket på apoteket.

Velkommen til Apotek 1 og Eiksmarka Senter🌰