Lesetips i Vinterferien

Om det blir hytta, hotell, ferie eller hjemme så trenger vi alle litt stilletid med en god bok i hånden. Her får du fire tips fra Norli til lesestoff som kan nytes i vinterferien!

Lesetips 1:

Sally Rooney sin bestselger «Alle Andre» er virkelig verdt å få lest! Dette er en bok som du ikke klarer å legge fra deg, og blir dratt inn i verdenen til Connell og Marianne.

Connell og Marianne vokser opp i den samme irske småbyen, men der ender likheten dem imellom. De kommer fra hver sin verden, og ingen lar dem så mye som et øyeblikk glemme sin plass i det lille samfunnet. Den gnistrende tiltrekningen mellom skolens kjekkeste gutt og den smarte, rike, venneløse jenta er og forblir deres hemmelighet. Og da de møtes igjen på universitetet i Dublin er rollene byttet om, men tiltrekningen mellom dem like komplisert og elektrisk.

Alle andre er en kjærlighetsroman, en fortelling om hvordan et menneske kan forandre livet til den andre. Den viser oss hvor vanskelig det er forandre den vi dypest sett er. Hvordan stolthet og usikkerhet gir grobunn for misforståelser som aldri kan rettes opp. Med hjerteskjærende ømhet avslører den forholdet mellom sex og makt, mellom ønsket om å såre og bli såret, ønsket om å elske og bli elsket.

Pris 179 kr

Lesetips 2:

Til historienerden er det absolutt viktig å bruke ferien til å lese Fedre og sønner. Dette er en bok med en gripende historie om et familiedrama uten like. 

En dramatisk beretning om fire generasjoner i varm og kald krig. Fra han var liten, hørte Dag Steinfeld fortellinger om den jødiske familien sin på farssiden. De hadde flyktet fra fattigdom og forfølgelse i Russland på 1800-tallet og etter hvert etablert seg med flere forretninger i Norge. Senere døde mange av dem i Auschwitz. Da Dag bestemmer seg for å undersøke fortiden, avdekker han en eventyrlig klassereise og stor rikdom, men også voldsomme konflikter. Gjennom to verdenskriger, økonomiske krisetider og kald krig står fedre og sønner mot hverandre i familien. Han har selv stått i en slik konflikt med sin far. Men dette er også en historie om vennskap, samhold og kjærlighet. En gripende beretning om de siste hundre årene i Europa – slik én familie har opplevd dem.

Pris 449 kr

 

Lesetips 3: 

Er det noen hjemme som begynner å bli litt nyskjerrig på hva som egentlig skjer i puberteten? Vi skjønner det kan være litt pinlig å snakke om iblant, derfor er Jenteboka den perfekte samlesningen for deg og datter! 

Overgangen fra barn til ungdom er ikke enkel. Kroppen forandrer seg, hormonene tar kontrollen og i hjernen skjer det en slags ommøblering. Dette vet voksne, men for den som står midt i det, er det ikke like greit å skjønne oppned på tilværelsen. I Jenteboka tar legene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl deg gjennom alt du trenger å vite om puberteten. For unge jenter skal ikke google seg fram til svar på de aller viktigste spørsmålene. Jenteboka er en kvalitetsguide fra to av landets mest populære leger, som kjenner jentekroppen ut og inn. De gir tips, triks, historier fra virkeligheten og gode råd til den som snart skal inn i puberteten. Og fordi noen kommer i puberteten tidlig og andre sent, er denne boka skrevet med tanke på begge tilfeller, og passer for jenter fra 9 til 16 år.

Pris 349 kr

Lesetips 4:

For krimelskeren må du lese Bret Easton Ellis sin nye bok The Shards. Dette er en thriller du ikke klarer å legge fra deg! Kan være en ide å lese på dagen 😉 

En oppsiktsvekkende ny roman fra bestselgerforfatteren av Less Than Zero og American Psycho som sporer en gruppe privilegerte Los Angeles videregående venner når en seriemorder slår til over hele byen. Hans første roman på 13 år, The Shards er Bret Easton Ellis på sitt uforlignelige beste.

LA, 1981. Buckley College i løpetid. 17 år gamle Bret er senior ved den eksklusive prep-skolen Buckley når en ny elev kommer med en mystisk fortid. Robert Mallory er lys, kjekk, karismatisk og skjermer en hemmelighet fra Bret og vennene hans, selv når han blir en del av deres tett sammensveisede sirkel. Brets besettelse av Mallory blir bare utlignet av hans stadig mer foruroligende opptatthet av Tråleren, en seriemorder på frifot som ser ut til å nærme seg Bret og vennene hans, og håner dem med groteske trusler og grufulle, skarpt lokale voldshandlinger.

Pris 229