Leserinnlegg fra Kristin Austgulen Fosnæs

Vi har gleden av å ha inngått en sponsoravtale med Kristin Austgulen Fosnæs, som er vår lokale langrennstjerne – vi skal følge henne gjennom sesongen hvor hun holder oss oppdatert på hvordan det går!

LESERINNLEGG

Hei Eiksmarka Butikksenter!

 

Håper alt er bra og at dere får nyte det fine været som er i Norge om dagen. Her kommer en liten oppdatering fra meg 🙂

Jeg har hatt en veldig fin treningsperiode nå, hvor det meste har fungert veldig bra. Jeg har måttet trene litt annerledes på grunn av en overbelastningsskade jeg har pådratt meg i kneet. Men heldigvis er det mange ulike bevegelsesformer man kan utnytt når man trener langrenn, så det at jeg ikke har løpt på over en måned, har ikke betydd at jeg ikke har fått trent godt. Jeg har gått mye mer på rulleski, noe som kan ha vært bra siden jeg da har fått terpet godt på teknikk. I tillegg har jeg padlet og syklet litt, noe jeg ikke har gjort mye av før. Testene jeg har hatt så langt dette treningsåret har vært veldig bra, så det tyder på at det ikke har vært så dumt å trene litt alternativt av og til.

Forrige lørdag var jeg litt uheldig og måtte kjøre ut av en rulleskiløype, for å unngå å treffe en annen. Der var det litt gress, men mest småstein/grus utenfor. Tror vi målte en hastighet på ca. 50 km/t, så det ble en bråstopp for å si det sånn. Det var litt dramatisk i starten da noen leger som var tilstede trodde det var noe indre blødninger. Jeg ble derfor hentet med ambulanse og kjørt til Ullevål. Der ble det tatt en haug med ulike prøver og en CT. Jeg lå på observasjon til dagen etter da blodprøvene først ikke ga de svarene de ønsket. Laktaten min gikk opp og blodprosenten gikk ned, noe de mente kunne være tegn på indre blødninger. Heldigvis ble disse normale utover natten etter jeg hadde fått tilført plasma i blodet. Hadde maks flaks, ingenting brukket og ingen indre blødninger, kun en del skrubbsår og et par sting. Dette er en opplevelse jeg tror jeg ikke kommer til å glemme.

Nå går det mye bedre. Var hos fysioterapeut på onsdag og fikk øvelser jeg kunne begynne å gjøre for å starte å gå normalt igjen. Fikk beskjed hjemme om at jeg gikk som en 90 åring med krum rygg på grunn av magesmerter. Nå går jeg nesten helt normalt. Har fått lov å begynne smått med trening igjen, så har vært ute og syklet en lett tur. Jeg håper å være tilbake for fullt med trening om 2 uker. Veldig deilig å være ute nå, og gleder meg bare til jeg har tatt stingene så jeg kan hoppe i sjøen igjen!

Håper dere får en veldig fin sommer.

Hilsen Kristin